Velg en side

3 aktiviteter for å lære på nett

Internettet er din lekegrind. I dag har du all verdens muligheter til å kose deg, se filmer, spille spill og ikke minst lære på nett. Det finnes et vell av forskjellige alternativer til å lære der ute, og det er bare noen få tastetrykk unna.

Du kan ha det mye moro med internettet. Men kanskje aller viktigst er nettet for kunnskapsdeling, da spesielt i undervisning. I denne artikkelen skal vi se nærmere på x aktiviteter du kan lære gjennom på nett.

1. Virtuelle brainstormingøkter

Noen av de mest geniale ideene kommer fra gruppers brainstorming. Siden online elever ikke har mulighet til å møtes i en kaffebar eller et fysisk klasserom, må du ta brainstorming til dem. Sosiale mediegrupper, eLearning fora og online verktøy for prosjektledelse, er alle ideelle plattformer for virtuell idémyldring.

Bare gi dine online elever en liste over passende emner eller utfordringer, og la dem være på egen hånd. Det er også lurt å sette noen grunnregler og definere forventninger. For eksempel kan du oppnevne en leder som skal moderere den elektroniske diskusjonen og be hvert medlem om å dele minst én idé. På den måten forblir idémyldringen på emnet, og alle får sjansen til å delta.

2. Q&A læringsblogger

Spørsmål i eLearning kan virke helt dagligdagse. Men det riktige spørsmålet har makt til å endre erkjennelser og overvinne læringshinder. En henvendelse fører til en annen. Før du vet ordet av det, dannes nye mentale veier og online elever engasjerer seg i livlige diskusjoner på nettet. Lag en eLearning blogg der dine online elever kan møtes og dele sin ekspertise.

For å få ballen til å rulle, må du stille et tankevekkende spørsmål hver dag og be online elever om å legge igjen et svar. Du kan til og med oppmuntre dem til å lage sine egne eLearning blogger og dele de med gruppen. Dette gjør at online elever kan utforske ideer, få tilbakemelding om eLearning og diskutere temaer som betyr mest for dem.

3. Videokonferansedebatter

Takket være moderne teknologi, er det en rekke videokonferanseverktøy å velge mellom. Som sådan kan online elever delta i videokonferansedebatter der de utforsker sine egne perspektiver og oppdager forskjellige synspunkter. Oppmuntre for eksempel elektroniske elever til å danne små grupper, tilordne et emne og deretter planlegge en Google Hangouts debatt. Alle har muligheten til å dele sine erfaringer og forsvare sin posisjon.

Hvis live debatter ikke er et alternativ, kan du be elevene dine på nett om å registrere svarene sine og laste dem opp til videodelingsplattformer. Ellers kan du la dem bygge inn videoen i eLearning bloggen sin eller online forumet for å få verdifull eLearning tilbakemelding. Du kan til og med gjøre det til en eLearning bloggdebatt, der online elever debatterer ved å skrive ledetekster og legge igjen kommentarer.

Sett i gang læringen nå!

Du kan sette i gang læringen med en gang! Få dine elever med på aktivitetene, og se hva som fungerer for din gruppe. Mange andre gode alternativer finnes også der ute.