Velg en side

Bli bedre på skolen og velforberedt til arbeidslivet med et Excel-kurs

 Vil du gjerne forbedre dine regnskapsferdigheter og dermed gjøre deg mer attraktiv for en fremtidig arbeidsgiver? I så fall er det helt klart en god idé å ta et profesjonelt Excel-kurs. For det er ingen hemmelighet at mer eller mindre alle typer regnskap foregår digitalt i den verden vi lever i, og Excel er et av de mest brukte programmene i hele verden.

Siden Excel er et av de mest benyttede programmene i verden, er det derfor svært stor sannsynlighet for at en potensiell arbeidsgiver vil sette pris på kompetanse innenfor dette programmet. Det er selvfølgelig ikke kun innenfor finanssektoren Excel kommer til nytte, for programmet er utrolig allsidig, og det finnes knapt en bransje hvor det ikke ville være en fordel å mestre programmet. Det gir derfor god mening å supplere utdanningen din med et godt strukturert kurs som kan hjelpe deg på rett spor. Alternativet er selvfølgelig å kaste seg ut i det på egen hånd, men det kan fort ta lang tid. Dessuten er det mange funksjoner og finesser ved regnearket du ikke kommer til å oppdage, men som garantert vil gjøre både skoletiden og arbeidslivet lettere. 

Få inspirasjon til å bli bedre på skolen

Hvis du vet hva du gjerne vil søke inn på etter videregående, så handler det om å utnytte tiden godt nå og få så gode karakterer som mulig. Jakten på gode karakterer kan være stressende og fortvilende, men med de rette hjelpemidlene vil det hele uten tvil bli lettere og mer effektivt. Hvis du mangler litt ekstra motivasjon i skolehverdagen, vil vi også gjerne anbefale at du besøker inspio.no, hvor du får inspirasjon til å utnytte ditt fulle potensial, og dermed forbedre mulighetene for å komme inn på drømmestudiet ditt.

Hvis du prøver å mestre programmet der hjemme og fikle med forskjellige formler og diagrammer, så kommer du neppe i gang på en god måte. Med et kurs i Excel vil du derimot ha strukturert undervisning i de ulike delene av programmet, noe som derfor kan gi deg en mye bedre oversikt.

Excel er nyttig nå og i fremtiden

Det handler om å ta de forskjellige leksjonene trinn for trinn. Det er derfor lurt å starte fra begynnelsen med de grunnleggende elementene og deretter komme i gang med de mer avanserte funksjonene. Imidlertid er denne separasjonen utrolig vanskelig å gjøre på egen hånd. Heldigvis kan du unngå å sitte og rote med det selv. Undersøk mulighetene for å komme i gang med et kurs, og vurder om det ikke er noe du kan få bruk for både nå og i fremtiden.

Etter at du har kommet inn på drømmestudiet ditt, så er selvfølgelig neste skritt å komme inn på arbeidsmarkedet. Her vil du umiddelbart støte på en rekke forskjellige stillinger som krever ferdigheter innenfor regnskap og strukturering, i tillegg til en generell evne til å ha god oversikt. Her er Excel uten tvil et fantastisk og nødvendig verktøy å kunne.

De aller fleste arbeidsplasser bruker slike digitale plattformer, og det er en enorm fordel å kjenne programmets funksjoner på forhånd. Med riktig erfaring i form av et kurs vil du dermed raskt stå langt oppe på listen over kvalifiserte og interessante kandidater til stillingen.