Velg en side

Hemmeligheten bak produktiv læring: Hvordan få mer ut av tiden du bruker på å studere

Måten du studerer på vil ha stor innvirkning på hvor mye du lærer. Det finnes det ingen tvil om. Dersom du ikke forbereder deg på riktig måte, reduserer du sjansene dine for å bestå kursene du tar, noe som igjen kan ha en negativ effekt på både dine personlige og profesjonelle mål fremover i livet.

Hvis du skal ha en sjanse til å oppfylle målene dine med læringen, må du få mer ut av måten du studerer på. Sørg for å lese videre for å finne ut hvordan dette kan oppnås.

Organiser deg selv

Organisering er viktig når det kommer til læring. Jo mer disiplinert du er med dette, desto mer sannsynlig er det for at du vil ha et overtak når det kommer til repetisjon før eksamen. Det beste du kan gjøre i dette tilfellet er å sette opp et effektivt og svært organisert arkiveringssystem. Med et slikt system på plass trenger du ikke å bruke så mye tid på å gjennomgå repetisjonsnotatene, noe som til slutt vil gi deg mer tid til å studere.

Ta pauser

Dette kan høres kontraproduktivt ut, men det å ta pauser er noe av det beste du kan gjøre når du prøver å få mer ut av tiden du bruker på å studere. Å regelmessig komme seg bort fra skrivebordet vil hjelpe deg med å lade batteriene, noe som igjen fører til redusert sannsynlighet for somling i løpet av de tildelte studietimene dine. Dette fører til at en større andel av det du repeterer vil synke inn, som til slutt vil få deg best mulig forberedt til eksamen.

For å sikre at det er verdt å ta pauser, er det avgjørende at du har et tidsfordriv som distraherer deg fra det du i øyeblikket studerer — casinospill har gang på gang vist seg å være en flott form for flukt i dette tilfellet. år du er helt oppslukt i det valgte spillet ditt, enten det dreier seg om Instant Roulette eller Monopoly Live, vil du glemme alt presset som venter på deg ved skrivebordet. Sluttresultatet? Hjernen vil få litt etterlengtet pusterom, og entusiasmen for å studere blir fornyet.

Unngå distraksjoner

Du kommer aldri til å maksimere effektiviteten av studeringen dersom du ikke klarer å konsentrere deg om oppgaven du har foran deg. Dersom du virkelig skal avdekke hemmeligheten bak produktiv læring, må du styre unna distraksjoner for enhver pris. Du kan oppnå denne helt viktige bragden ved å:

  • Sette telefonen i flymodus
  • Lukke unødvendige faner i nettleseren
  • Dele store oppgaver opp i mindre utfordringer
  • Bruke støyreduserende hodetelefoner hvis du arbeider i støyende omgivelser
  • Rydde skrivebordet og bli kvitt alt som kan fjerne fokuset ditt

Dersom du er fast bestemt på å bestå eksamen med et godt resultat, har du ikke råd til å overlate noe til tilfeldighetene. Du må studere hardt, jobbe på en meget produktiv måte og utnytte rådene som er beskrevet ovenfor til det fulle.