Velg en side

Hvordan lære engelsk raskt

Engelsk er den ubestridte globale lingua franca. Det har vært slik i ganske lang tid og blir stadig mer. Stort sett produktet av å ha back-to-back kulturelle supermakter som er engelsktalende land, er det engelske språkets universalitet uten sidestykke og uten noen nær konkurranse.

Selv om det bare er det tredje mest populære nevespråket, er det andre og tredje språk for bokstavelig talt milliarder mennesker på hvert bebodd kontinent. Selv når en diplomat fra Kina, hjem til verdens mest populære førstespråk, går til Korea og Japan, vil standardspråket som brukes fortsatt være engelsk, selv om disse landene har samme språkfamilie.

Som sådan er det stadig flere mennesker rundt om i verden som ønsker å lære engelsk i denne stadig mer globaliserte verden. På toppen av det prøver mange mennesker å gjøre dette på så kort tidsrom som menneskelig mulig. I en så fartsfylt verden er dette veldig forståelig. Heldigvis er det ganske mange tips og triks som er satt sammen av de som har gått gjennom prosessen.

Fortsett å lese

Det populære ordtaket “praksis gjør perfekt” kan definitivt brukes til å lære engelsk raskt. Generelt, jo mer praksis en person får for et visst ferdighetssett, jo bedre vil de være med det. Når det gjelder å lære engelsk raskt, hjelper det mye for studentene å fordype seg i språket så mye som mulig. Når du er alene, innebærer dette i stor grad å lese engelsk språklig materiale.

Dette kan komme i form av bøker så vel som online publikasjoner og nyheter. På denne måten utsetter du deg ikke bare for språket, men også de kulturelle verdiene i landene det omfatter. På den måten kan du plukke opp et litt uformelt språk som du ikke ville være i stand til i løpet av en formell engelskspråklig klasse.

Ting som språket vektlegger, hva det verdsetter mer, hvilke uttrykk som er tyngre på og mye mer kan læres ved uformell eksponering for språket.

Skriv ned nye ord

Når det gjelder å utvide det engelske ordforrådet ditt, er det viktig å lære og huske nye ord så effektivt og effektivt som mulig. En veldig effektiv måte å internalisere og memorere nye ord, eller noe for den saks skyld, er å ganske enkelt skrive dem ned.

Mange studier har vist at å skrive noe ned øker sjansene for at informasjon kommer inn i vårt langtidsminne betydelig. Nå refererer dette veldig spesifikt til å skrive det ned. Tilsynelatende gjelder ikke denne effekten for andre former for informasjonsregistrering. For eksempel fant de samme studiene at skriving av informasjon ikke øker langtidsminnet.

Selv om dette absolutt er noe som trenger ytterligere undersøkelser, peker de første funnene ganske sterkt inn for å skrive ned ting du vil huske, som i dette tilfellet er nye engelske ord. Tatt i betraktning at det er over 600 000 ord på det engelske språket og millioner av iterasjoner av dem, er det trygt å anta at selv morsmål i engelsk ikke kjenner de fleste av sine egne ord.

Som sådan er det ingen skam å skrive et nytt ord ned i en eller annen notisbok for fremtidig referanse. Det anbefales faktisk sterkt at du også søker opp betydningen av det ordet og skriver det ned også. Hvis du gjør det konsekvent, kan denne metoden for læring øke hastigheten du plukker opp det engelske språket. Jo lenger du øver på dette, desto større blir resultatene.

Øvelse gjør mester

Dette gamle ordtaket er ekstremt relevant for å lære engelsk raskt. Dette er fordi jo mer du gjør en bestemt oppgave, jo bedre er du til å gjøre den. Selv om dette virker intuitivt for mange, er det en veldig vitenskapelig forklaring på dette fenomenet som nevrovitenskapsmenn har oppdaget.

Når en person gjør noe for første gang, brukes en bestemt nevral vei for å utføre den oppgaven. Når en person gjentar denne oppgaven over tid, vil denne spesielle nevrale veien brukes igjen og igjen.

Den veien forsterkes hver gang den brukes. På et tidspunkt blir denne veien så sterk at personen kan utføre oppgaven nærmest på instinkt uten å bevisst tenke på den. Dette er det nevrologiske grunnlaget for vaner. Når du har vant til å lære engelsk og praktisere det på hvilken måte du enn kan, vil trangen til å gjøre dette til slutt komme naturlig når du har dannet disse nevrale traséene.

Reis til «anglosspfæren»

En av de mest effektive måtene å lære engelsk raskt, forutsatt at du har tid og penger, er å ganske enkelt bo i et engelsktalende land i en lengre periode. Ved å fordype deg i et engelsktalende miljø, tvinger du deg gjennom omstendighetene til å lære engelsk så raskt som mulig.

I tillegg til det dyttet, har du et ubegrenset antall muligheter til å trene dine engelskkunnskaper.
En ting å huske på engelsktalende land er at de har en tendens til å være veldig lave kontekstkulturer.

Hva dette betyr er at folk har en tendens til å si hva de mener uten å antyde mye annet i setningene. Hvis du kommer fra en relativt høy kontekstkultur, for eksempel Sør-Europa, er dette definitivt noe du bør huske på når du samhandler med lokalbefolkningen.

Hvis du fremdeles er en student, ville det å være en perfekt mulighet til å lære engelsk raskere å delta i et utenlandsstudie eller studenterutvekslingsprogram. I mange tilfeller kan du til og med bli satt i kontakt med en vertsfamilie som vil redusere utgiftene dine og øke den kulturelle fordypningen.

Mange internasjonale studenter har muligheten til å bare bo i sovesalene sine i stedet for å samhandle med lokale studenter. Til syvende og sist vil den optimale måten å lære engelsk raskere avhenge i stor grad av deg og din personlighet. Mens metodene nevnt ovenfor fungerer ganske bra for folk flest, avhenger hva som vil fungere best for deg av dine personlige forhold.