Velg en side

Hvordan bli forfatter?

Drømmer du om å bli forfatter og gi ut egne bøker en dag? Da lurer du kanskje på hvordan du kommer i gang. Trenger du noen spesiell utdanning eller noen kurs? Og hvordan kan man egentlig hente inspirasjonen man trenger for å skrive bra?

Vi skal her se nærmere på hva som skal til for å bli forfatter, enten du vil skrive skjønnlitterære verk eller starte din egen blogg.

Finn inspirasjon i hverdagen

Dersom du vil leve av å skrive, må du også ha noe å skrive om. Det kan ofte være nyttig å finne metoder som lar deg koble av – for eksempel ved å teste de beste nye norske nettcasinoer hos Norskespilleautomater.com.

Når du stresser ned og finner ro, blir det også enklere å la seg inspirere og tenke nytt. Vi mennesker lar oss inspirere av ulike ting, enten det er natur, menneskene rundt oss eller underholdning.

Finn derfor en aktivitet som gir deg inspirasjon, enten det er snakk om lange turer i fjellet eller noe helt annet.

Trenger jeg utdanning for å bli forfatter?

Nei, forfatter som yrke er ikke en beskyttet tittel. Så lenge du forfatter en tekst, kan du i prinsippet betegne deg selv som en forfatter. Det er imidlertid mange forfattere som har utdanning innen litteratur eller språk, noe som absolutt kan komme godt med.

Tar du en utdannelse som er relevant for forfatteryrket, kan du lære mye nyttig informasjon om både sjangre og litteratur generelt.

Forlag eller selvpublisering?

Dersom du drømmer om å gi ut en bok, må du også finne ut hvordan boken skal publiseres og gjøres tilgjengelig for allmennheten. Tradisjonelt sett har mange forfattere valg å gi ut boken gjennom et forlag, men det kan være vanskelig å komme gjennom nåløyet.

Et annet alternativ er selvpublisering. Du vil da lage boken i et epub-format eller lignende, for deretter å laste den opp på nett. Du bestemmer selv prisen på boken.

Får du publisert boken gjennom et tradisjonelt forlag, er prosessen ofte lengre og litt mer innviklet. Til gjengjeld kan du få hjelp og veiledning når det kommer til skriveprosessen og praktiske oppgaver.

Selvpublisering er imidlertid veldig praktisk det også, og gjør at alle kan få mulighet til å dele bøkene sine med allmennheten. Finn ut hvilken løsning som passer best for deg.

Skrivekurs for forfatterspirer

Dersom du vurderer å bli forfatter, kan det være nyttig å ta et skrivekurs. Dette er ikke obligatorisk for å kunne kalle seg selv for «forfatter», men vil absolutt komme godt med.

Et skrivekurs er perfekt for deg som ønsker å lære mer om skriving, men som ikke ønsker å starte på en mangeårig utdannelse.

Hva lærer man på et skrivekurs?

På skrivekurset kan du lære mye på kort tid, både om skriveteknikk og forskjellige sjangre. Når det gjelder skriveteknikk, kan du blant annet lære om hvordan du kan skrive fortere på tastatur, noe som vil være nyttig for enhver forfatter.

Du kan også lære mer om hvordan du kan formulere deg på en mest mulig forståelig og god måte. Lær å skrive setninger på en gunstig måte, og finn ut hvordan ulike tekstsjangre bygges opp.

På skrivekurset kan du dessuten få en innføring i de mest vanlige skrivefeilene. Noen skrivefeil er så innarbeidet blant nordmenn at man ikke er klar over at ordene faktisk skrives feil. Som tekstforfatter er det en fordel å ha kjennskap til riktig skrivemåte.

Du kan også få noen nyttige tips til hvordan du kan gjøre teksten din bedre når den er ferdig skrevet. Nakmi har skrivekurs for alle som drømmer om å bli forfattere, og kan dele mange gode tips med deg!