Velg en side

Hvordan finne beste trading app?

Valg av trading app er en kritisk oppgave skal du lykkes med investeringene. Markedet florerer av ulike aktører og mange skiller seg markant fra hverandre.

Noen er tilpasset nybegynnere som ønsker pensjonssparing, mens andre er bedre egnet for profesjonelle som ønsker å spekulere i prisbevegelser. Så, om du skal finne en app tilpasset deg må du først og fremst vurdere hva som er din strategi og mål, samt risikotoleranse.

Når det er gjort, kan du begynne undersøke de ulike aktørene – men hva skal du egentlig se etter?

Følgende kriterier burde ha betydning for valg av trading app:

·        Investeringsmuligheter/ utvalg: Et større utvalg er bedre enn et snevert. Det gir flere muligheter noe som er gunstig i forhold til å spre risiko over flere investeringsobjekter.

·        Gebyrer og avgifter: En dyr app vil på sikt spise opp dine gevinster. Vurder hva de daglige gebyrene er, samt spredningen og kurtasjen. Er det også andre avgifter?

·        Funksjoner og verktøy: Hvilke verktøy og funksjoner er det? En funksjonsrik app er en bra app.

·        Risikostyring: Vurder risikostyringen som tilbys. Funksjoner som «stop-loss» og «take-profit» er svært gunstige.

·        Brukervennlighet: Velg en app tilpasset ditt nivå. Som nybegynner burde du ikke gå for en teknisk avansert aktør, forbeholdt de profesjonelle.

·        Sikkerhet og trygghet: Dette er kritisk! Sjekk hvilke lisenser appen har og hvilke reguleringer som er gjennomført. Uten lisens er det ingen garantier for at pengene dine står trygt.

Som du sikkert ser er det ingen sak å finne beste trading app. Alt du trenger å gjøre å besøke de ulike appene, finne fram egenskapene og sammenligne de opp mot hverandre – men er dette egentlig så enkelt?

Nei, det er det så absolutt ikke! Å skulle bla igjennom utallige trading applikasjoner og lete etter utvalget, gebyrene, deres funksjoner, hvilke reguleringer og lisenser –  for å så sammenligne, er en ufattelig tidkrevende og frustrerende oppgave.

Så, hva skal du gjøre da? Jo, du kan lese finanssider og blogger som faktisk evaluerer og undersøker de forskjellige aksjeappene. På denne måten slipper du selv å ta på deg den tunge jobben med å finne fram til kriteriene som sier noe om påliteligheten til en trading app.

Dette sparer deg ikke bare mengder med tid, men du kan også med sikkerhet vite at hver eneste evaluering er gjort med den største nøyaktighet for å belyse de viktigste fordelene og ulempene med hver enkelt applikasjon.

Å lese finanssider og blogger er også en fin måte å holde seg oppdatert på, og lære mer om hvordan aksjemarkedet fungerer. Du kan blant annet lære mer om ulike aksjestrategier, og om hva som egentlig gir best mulighet for avkastning.

Annet forklart er du bedre rustet for å lykkes på det komplekse markedet som aksjeapper tilbyr, leser du finanssider og blogger regelmessig.