Velg en side

Hvordan lære norsk fort

Norsk er et interessant språk å lære for morsmålet. Selv om begge inngår i den samme germanske underkategorien av den indoeuropeiske språkfamilien, er de gjensidig forståelige og må derfor læres individuelt. Det er faktisk noen klare forskjeller mellom norsk og de fleste andre språk.

Som et eksempel inneholder det dansk-norske alfabetet ekstra tre bokstaver sammenlignet med engelsk. Dette er Æ, Ø og Å. Sammen gir de et tydelig skille mellom norske og andre språk i form av lyder som er unike for skandinaviske språk. Alt dette må tas med i betraktningen når man ser på utsiktene til å lære norsk.

Det er veldig gunstig å kunne lære et språk raskt. Ikke bare sparer det tid, men å lære et annet språk i seg selv er veldig nyttig for jobbsøking. Men å lære et språk raskt vil ikke telle for ingenting hvis det kommer på bekostning av kvalitet. Som sådan vil vi diskutere en rekke måter som er bevist for å fremskynde språkinnlæringsprosessen.

Språkklubber

Å ha en støttegruppe kan være svært nyttig i en rekke situasjoner. Å lære seg fort er ikke noe unntak fra dette. Å være en del av en norsk språkstøttegruppe gir to hovedfordeler. Den første er at du nå er i stand til å fordype deg i det norske språket grundigere.

Hvis din eneste eksponering for norsk i løpet av denne prosessen er språklæringsmateriellet ditt, vil du ikke kunne få nesten så mye praksis som du ønsker, og praksis gjør det perfekt. Å være en del av en språkklubb av noe slag gir deg mye mer eksponering for det norske språket enn du ville fått av deg selv.

Med denne fordelen vil du være mye bedre i stand til å akselerere frekvensen for språkoppsamling og beherske norsk på kort tid. En annen fordel med en norsk språkklubb er at du vil ha et større nivå av ansvarlighet.

Akkurat som å ha et treningsstudiokompis eller to, betyr det å være en del av en språkklubb at du er i stand til å holde folk ansvarlige for språklæringsmålene deres, og de kan gjøre akkurat det samme for deg.

Altfor ofte slutter folk som gjør ting av seg selv med enhver intensjon om å fullføre prosjektet, tilbake fordi de ikke hadde nok fokus og hadde for mange ting som distraherer dem. Ved å være en del av en språkklubb, kan andre medlemmer bidra til å kontinuerlig holde deg fokusert på målet om å lære deg norsk raskt, og deg dem.

Dekk det grunnleggende først

Når det gjelder å lære et nytt språk, er det første du behersker de grunnleggende prinsippene og reglene som styrer språket. Dette gir deg et solid grunnlag for å bygge videre kunnskap om språket og hvordan du bruker det. Noen av de beste grunnleggende leietakerne på et språk å huske først, er tallene i tallsystemet så vel som pronomenene.

I tillegg til dette, bør også grammatikkreglene til norsk forstås grundig før du fortsetter med samtalesetninger. De fleste som starter med samtale setninger med en gang, klarer ikke å merke mønstrene i setningene og ender opp med å måtte lære og mestre hver setning av seg selv. Dette reduserer hastigheten på språkopptak.

Men ved å lære det grunnleggende før du går inn på detaljene i norsk, vil du kunne bruke det grunnleggende som din ledestjerne når du fortsetter å lære norsk på en uformell måte som å samhandle med enspråklige norsktalere. Selv etter at du har fullført et formelt læringskurs på norsk, vil det alltid være mer å lære.

Ved å ha det grunnleggende om norsk blitt nesten annen natur, vil du kunne plukke opp nye ord og uttrykk på en mer systematisk måte når du befinner deg i disse innstillingene.

Full neddykking

En av de aller beste måtene å lære norsk raskere er å faktisk bo i Norge i lengre tid. Dette vil sannsynligvis alltid være en av de beste måtene å lære et nytt språk raskt. Hovedårsaken til at dette er så effektivt, er todelt.

For en vil du ha en uendelig mengde muligheter til å trene norsk. Alt du trenger å gjøre er å gå ut døra og snakke med noen. Hvis du har en norsk romkamerat, trenger du ikke en gang å gjøre det.
Denne fulle fordypningsopplevelsen har blitt kjent for å være den mest effektive måten å lære seg norsk raskt av de som har prøvd det.

En av de vanligste måtene folk går på dette er ved å delta i et studie i utlandet eller studentutvekslingsprogram på videregående skole eller universitet. De fleste studenter tilbragte enten et semester eller et helt år i Norge som en del av skolegangen. De kan bo på en sovesal eller kanskje bo hos en vertsfamilie.

Noen ganger kommer folk til Norge fra engelsktalende land som engelsklærere. Selv om dette har en tendens til å være mer populært i Øst-Asia, er det å være engelsklærer i utlandet de samme mulighetene som å studere i utlandet når det gjelder språkoppslukning.

Nok en spennende faktor, og hvorfor denne fulle fordypningen er så effektiv, er at du av omstendigheter blir tvunget til å plukke opp det lokale språket så raskt som mulig. Fordi du ikke har en enkel vei ut, lærer du norsk raskere bare fordi du må. Selv om det kan øke presset på deg noe, er det ekstremt effektivt å få deg til å øke norskferdighetene dine på kort rekkefølge.

Vær vågal

Til syvende og sist kan du lære alle tips og triks for å lære norsk så raskt som mulig, men ingenting av det vil gjøre noe med mindre du er modig nok til å begynne å lære. Mange mennesker mislykkes på dette bare på grunn av frykten de har for å prøve nye ting.

Selv om dette er ganske normalt for den menneskelige tilstanden, holder det likevel folk tilbake fra å oppnå sitt fulle potensiale. Som sådan er det viktig å huske at reisen på tusen mil begynner med det første trinnet.