Velg en side

Lær å finne de beste lån online 

Det er ingen som liker å bli lurt, og det gjelder særlig når det kommer til penger. Derfor er det ikke så rart at vi leter etter mer kunnskap om, hvordan man kan finne de beste lån online. Det er nemlig så mange å velge mellom at det er helt umulig å vite hva som er lureri og hva som faktisk er gode lån. Her ser vi litt nærmere på hvilke faktorer som gjør at du kan skille svindelsider fra gode, trygge lånesider.  

Hva er et godt lån? 

Det er først og fremst en god ide å definere hva et godt lån er. Det kommer nemlig an på flere faktorer. Det er først og fremst personlig hva som er et godt lån, fordi det kommer helt an på dine behov. Men overordnet sett kan man si at et godt lån har gode vilkår, lave gebyrer og lave renter. Det vil si at du betaler minst mulig utover selve lånet.  

En god måte å sjekke hva lånet kommer til å koste, er å se på låneeksemplet som skal stå på alle seriøse lånesider. Her kan du se på det tallet som står ved ÅOP (som er de årlige kostnadene for lånet) og sammenligne denne med andre lån. Da får du fort dannet deg et bilde av hvor dyre lånene egentlig er. De fleste låneleverandører reklamerer jo med billige lån, men det er ikke alltid dette stemmer.  

Lån med eller uten sikkerhet?  

Du skal også huske på at det er noen helt grunnleggende forskjeller på å låne penger i banken og å låne penger online. Det er ofte billigere med et forbrukslån i banken, men det er stort sett på noen helt andre vilkår. Når man låner penger i banken så er det som regel snakk om det som heter lån med sikkerhet. Det vil si at man skal stille sikkerhet for lånet i form av eiendom eller andre verdigjenstander.  

En annen ting som ofte er tilfellet når man skal låne penger i en fysisk bank, er at man ofte må fortelle hva man skal bruke pengene på. Det er ikke tilfellet med online lån. Når du låner penger online, er det snakk om lån uten sikkerhet og du trenger ikke å si hva du skal bruke pengene på. Du kan låne penger til akkurat det du har lyst til. 

Dette gjør at online lån er litt dyrere enn lån i en fysisk bank, fordi onlinebankene ikke har sikkerhet for lånet og skal kompensere for dette med renter og gebyrer.  

Særlig små lån kan fort bli dyre, hvis du ikke betaler regningen til tiden. De små onlinelån har som regel de dyreste rentene og gebyrene. Dette gjelder for små forbrukslån, minilån, kvikklån og sms lån. Se sms lån her og sammenlign priser på lån.  

Lån sikkert online 

For å se hvilke leverandører som er seriøse, er det viktig å sjekke om de fokuserer på ansvarlig långivning. Det vil si at de ikke oppfordrer til at man tar opp et lån som man ikke har råd til og har strenge vilkår som sikrer at personer som ikke har råd til å ta et online lån, ikke får innvilget lån.  

Pass på at låneleverandøren har signering av lånepapirer med BankID. Hvis leverandøren ikke har dette, er dette et klart faresignal på en svindelside.