Velg en side

Online kurs – en ny måte å lære på

Onlinekurs har revolusjonert internett de siste årene. I USA eller det allerede en billion-bedrift, og flere og flere hiver seg på trenden, og så her i Norge. Bare fantasien setter grenser for hva kurset kan handle om. Blant kurs som har solgt godt, finner du alt fra hundetrening til heklekurs. Kanskje sitter akkurat du på ekspertkunnskap, som andre kan ha glede av.

Er du en ekspert på ditt område? Om ja, så kan kanskje du holde ditt eget onlinekurs. Kunnskap som du kanskje tar som en selvfølge, kan være verdt gull for andre. Det som er viktig når det gjelder online kurs er at det skal ta den som følger kurset, fra a til b. Det skal på en god måte guide en inn i det en ønsker å lære. Om et kurs er for nybegynnere, skal det være enkelt og følge, og lett å forstå.

Inspirer studentene

Det er kursholderens oppgave å gjøre innholdet så spennende som mulig. Han eller hun må snakke tydelig, samtidig som materialet gjøres interessant. Vi alle har nok hørt forelesere som høres ut som de leser rett ut av en bok. Det er ikke særlig motiverende, og det er lett å falle av.  Stemmebruk, bevegelse av kropp og armer, ansiktsuttrykk og mimikk spiller alle en stor rolle her. Et godt kurs gjør at studenten ikke kan vente til å se nest leksjon.

Hva kurset skal handle om er mye mer fritt. Det fins eksempler hvor folk har lært å spille poker på nett, ved hjelp av online kurs. Det er ikke verst å da håve inn storgevinsten på et kasino etterpå. Da kan man trygt si at man har fått valuta for pengene. Andre populære kurs kan være innenfor trening og velvære, eller noe som en eller annen måte lærer deg å tjene penger. Dette kan være kurs i markedsføring, online salg, grafisk design eller noe lignende.

Markedsfør kurset ditt

Dette er ofte den mest utfordrende biten. Det å la alle som kanskje kan være interesserte, vite at kurset ditt eksisterer. Det rimeligste virkemidlet her bruk av sosiale medier. Om du oppretter en gruppe, hvor du inviterer potensielle kunder er du godt på vei. 

Du kan da dele verdi, og fortelle dem hva du tilbyr. Du kan lage videoer og inspirerende tekster, for å la dine følgere vite at du har kunnskap om det du holder på med.

Du kan også markedsføre kurset ved hjelp av betalte annonser på sosiale medier, eller på google. Dette vil koste litt mer, men om du lager en god kampanje, vil du få mye igjen får det. Å bygge en e-post liste med adresser til potensielle kunder, er også en fordel. Du kan gjerne gi bort en del av kurset eller noe annet av verdi, for å skaffe deg denne.

Hva venter du på?  Bli en kursholder du og! Begynn å tenk over hvilken kunnskap du sitter på, og vurder om den kan tilføre verdi til andre. Mulighetene er ubegrensede, og inntjeningen kan fort overgå all forventning.