Velg en side

Bør seksualundervisning på nett trappes opp?

Seksualundervisning på nett har blitt et populært emne de siste årene. Helsebransjen har skjønt at med videoer og nettsider er det lettere å fenge ungdommen, og dermed også lettere å lære dem det de trenger å vite før de blir seksuelt aktivt. Underholdningsbransjen har også forstått at dette er et tema de unge bryr seg om og gjerne vil se mer av gjennom serier, filmer og TV.

Vi benytter oss daglig av nettet, både unge og gamle. Nå kan vi gjøre omtrent alt vi trenger på nett. Her kan vi jobbe, handle, kommuniserer med familie og venner og ikke minst lære nye ting. Det er som regel via nett at vi også konsumerer underholdning. Nå er det også mulig å klikke hjem både matvarer og helseprodukter som for eksempel en graviditetstest og vitaminer. Før var netthandel ofte forbeholdt klær, kosmetikk og andre type produkter i den kategorien.

Internett fortsetter å effektiviserer hverdagen til mange. Nå er det meste lett tilgjengelig, og det kommer stadig nye løsninger på markedet som hjelper oss med å spare tid i hverdagen. Nett har også revolusjonert måten vi lærer og sprer informasjon på. Unge kan lære mye om seksualitet og samliv på nett, og selv om det finnes mye god informasjon og underhold der ute, vil vi nok garantert se mer av denne typen seksualundervisning i tiden fremover.

Tastatur, Apple, Input, Nøkler, Maskinvare, Pc

Internett skaper muligheter

På internett er mulig å få tak i det meste. Særlig har det blitt populært og handle hjem apotekvarer, da dette ikke alltid er like tilgjengelig for alle. I Norge bor vi spredt, og det er ikke alle som har apotek i nærheten. Nå er det enkelt å bestille hjem alt fra en eggløsningstest til smertestillende og andre medisiner.

I tillegg er det mange som ikke har tilgang på tilstrekkelig seksualundervisning på skolen. Det lille som blir gitt fokuserer for det meste på pubertet og kropp, og tar ikke alltid for seg alt det andre som kommer med å være seksuelt aktivt. På nett kan unge lære om kjønnssykdommer og hvordan de best kan beskytte seg mot disse. I tillegg er det mange gode videoer som tar for seg samtykke og seksualitet.

Tv, Mann, Se, Rommet, Kontor, Moderne, Teknologi

Undervisning på nett

Mange benytter seg av nett for å lære nye ting og se på oppskrifter. For eksempel har matblogger og hobby-kanaler fått mye oppmerksomhet de siste årene. Før måtte vi gjerne bla opp i en kokebok om vi skulle lære oss en ny rett, men nå kan vi enkelt søke oss frem til hvilken som helst oppskrift på nett. Det samme gjelder hobbyer.

Før var det vanlig å lære seg å strikke, male og tegne på skolen eller gjennom betalte kurs. Nå finnes det utallige videoer og instruksjoner som ligger tilgjengelig på nett – helt gratis. Internett har gjort det lettere for oss å lære nye ting samtidig som det kan effektivisere hverdagen vår. Vi sparer mye tid på å slippe å dra i butikken når vi skal handle, enten det gjelder mat eller klær. På nett kan vi bestille akkurat det vi behøver og enkelt lete oss frem til de beste tilbudene.