Velg en side

Slik kan du tjene penger på å ta et skrivekurs

Alle kan ha nytte av å friske opp skriveferdighetene sine ved å ta et skrivekurs på nett. Det kan blant være nyttig når man skal skrive den neste jobbsøknaden, eller hvis man bare vil utvide ordforrådet sitt og bli en flinkere skribent. I tillegg kan man faktisk spe på inntekten sin ved å skrive for andre, og det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Bruk skriveferdighetene dine til å tjene penger

Hvis du har et talent for tekstforfatting, skal du ikke se bort ifra at du kan bruke det til å i spe på inntektene dine. Det finnes utallige nettsider og selskaper som er på jakt etter dyktige skribenter, og spesielt skribenter som har mye kunnskap om et bestemt tema.

Frilansskribenter tjener penger ved å produsere tekster for andre. Det kan for eksempel være snakk om ukentlige blogginnlegg for en nettside, produktbeskrivelser, brukerveiledninger, tester eller noe helt annet. Mange selskaper er for eksempel på jakt etter skribenter som kan skrive om salg, gratis spinn, spesialtilbud og andre former for kampanjer på sosial media.

Det som er så fint med frilansarbeid, er at man bestemmer selv hvor mye eller lite man vil jobbe. Noen velger å være frilanser på heltid og jobber tett med flere klienter, mens andre tar på seg oppdrag når det passer for å tjene noen ekstra kroner ved siden av jobben. Siden du bestemmer dette selv, kan du si ja til så mange oppdrag du har tid og lyst til.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er interessert i å tjene penger på å skrive, lurer du kanskje på hva du må gjøre for å komme i gang. Har du ferdighetene og kunnskapen som trengs, er mye av jobben gjort. Men du må jo også finne noen som er villige til å betale deg for å skrive, og det er som regel en av de første utfordringene nye skribenter møter på.

Først og fremst må du kunne vise en potensiell klient at du har gode skriveferdigheter. Du kan blant annet vise dem noen artikler du har skrevet tidligere. Selv om du ikke har skrevet om det spesifikke emnet før, er det viktig å ha en portefølje som inneholder noen generelle tekster. Et skrivekurs vil ikke bare hjelpe deg med å bli en bedre tekstforfatter, men det kan også være et ekstra salgsargument.

Du kan velge å skape en egen nettside for å promotere arbeidet ditt, men det er på ingen måte nødvendig. Å benytte seg av dine egne kontakter og bruke nettverk som LinkedIn og Facebook er den mest effektive måten å komme i kontakt med relevante personer på. Det finnes også en rekke frilanssider på nettet, som for eksempel Upwork. Slike nettsider kan være nyttige for å finne oppdrag i begynnelsen.

Et godt skrivekurs og en dose motivasjon kan være akkurat det du trenger for å tjene penger på å skrive, enten du har lyst til å gjøre det til en heltidsjobb eller bare et par timer i måneden.